4.1 C
Telšiai
2025 / 04 / 28

„Rimi“ – mažiau maisto švaistymo, daugiau taupymo: pernai beveik trečdaliu išaugo vienos kategorijos populiarumas 

Ar jau skaitėte?

Kasmet vis daugiau Baltijos šalių gyventojų renkasi taupesnį ir tvaresnį apsipirkimo būdą, savo maisto prekių krepšelį papildydami nukainotais produktais, kurių galiojimo laikas artėja prie pabaigos, atskleidžia naujausia „Rimi“ apklausa. Lyginant su praėjusiais metais, oranžine etikete pažymėtų prekių populiarumas tarp lietuvių išaugo beveik trečdaliu (27 proc.).   

- Reklama -

Pigiau įsigyja kasdienius produktus  

Prekybos tinklo „Rimi“ apklausa atskleidžia, kad net 44 proc. lietuvių prekybos vietose dažnai ieškojo nukainuotų produktų, kurių galiojimo laikas artėja prie pabaigos, ir tik 13 proc. apklaustųjų tokius pirko rečiau. Populiariausi šioje kategorijoje buvo „Rimi“ prekių linijos, šviežios mėsos, žuvies, duonos, pieno produktai, daržovės, šakniavaisiai, uogos, desertai bei jau paruošti maisto gaminiai. Perkamiausių prekių sąraše įsitvirtino bananai, atšaldytos kiaulės kojos ir marinuoti vištienos kumpeliai.   

„Rimi“ darbuotoja žymi oranžine etikete pažymėtą nukainotą produktą – tai dalis iniciatyvos mažinti maisto švaistymą ir skatinti taupesnį apsipirkimą.
„Rimi“ darbuotoja žymi oranžine etikete pažymėtą nukainotą produktą – tai dalis iniciatyvos mažinti maisto švaistymą ir skatinti taupesnį apsipirkimą.

Apklausos duomenimis, daugiausia oranžine etikete pažymėtų produktų parduota „Rimi“ parduotuvėse Vilniuje, nemažai – Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje.   

„Tiems, kurie parduotuvėse lankosi dažniau, į savo kasdienį meniu ypač paprasta įtraukti prekes, kurių galiojimas artėja prie pabaigos. Pirkėjai taip ne tik sutaupo, bet ir prisideda mažindami maisto švaistymą. Matydami, kad pirkėjai vertina pastangas mažinti maisto švaistymą,  stengiamės užtikrinti, kad nukainotus produktus būtų lengva rasti kiekvienoje mūsų parduotuvėje“, – sako Eglė Krasauskienė, „Rimi Lietuva“ viešųjų ryšių ir korporatyvinės atsakomybės vadovė.  

Išsaugojo šimtus tonų 

Ne tik Lietuvos, bet ir kitų Baltijos šalių vartotojai – 29 proc. latvių ir 45 proc. estų – renkasi nukainotus produktus su besibaigiančiu galiojimu. Skaičiuojama, kad praėjusiais metais toks pirkėjų pasirinkimas padėjo išsaugoti 764 tonas „Rimi“ paruoštų maisto produktų, 406 tonas šviežios mėsos, 267 tonas duonos, 176 tonas vaisių ir uogų bei 163 tonas pieno produktų.   

Siekdama mažinti maisto švaistymą ir padėti pirkėjams sutaupyti, „Rimi“ siūlo mobiliojoje programėlėje kasdien sužinoti apie kiekvienoje parduotuvėje prieinamus nukainotus produktus, kurių galiojimo laikas artėja prie pabaigos. Didžiąją dalį šių prekių – net 90 proc. – sudaro švieži produktai: mėsa, žuvis, kiaušiniai, duona, paruoštas maistas, pieno ir „Rimi“ kulinarijos gaminiai. Kiekvienoje parduotuvėje kasdien atnaujinamas trumpesnio galiojimo produktų sąrašas, o juos įsigyti galima net su iki 50 proc. siekiančia nuolaida. Šių prekių kiekis priklauso nuo kiekvienos parduotuvės dydžio ir joje esančio prekių asortimento. Kadangi pirkėjai jau atrodo šį būdą tvariau ir pigiau apsipirkti, populiariausi produktai gali būti greitai išparduoti.  

- Reklama -

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Kadangi šis įrašas buvo naudingas...

Sekite mus socialiniuose tinkluose!

TOP naujienos

Ką svarbu žinoti mokinių tėvams dėl vaikų mokymosi nuotoliniu būdu?

Nuo kovo 30 d., pasibaigus mokinių atostogoms, darželiuose, mokyklose vyks ugdymas nuotoliniu būdu. Kadangi tai neįprasta ir visiems nauja situacija, Švietimo, mokslo ir sporto...

Laiptinių valymas – dažniausi gyventojų klausimai

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro specialistai, pastarosiomis dienomis sulaukė didelio srauto gyventojų klausimų apie patalpų valymą ir dezinfekciją. Šiuo pranešimu siekiame atsakyti į gyventojų...

Visais laikais mėgstamiausia grilinimo sezono mėsa – kiauliena: kaip ją gardžiai paruošti kepimui? (receptas)

Kiauliena – bene dažniausiai pirkinių krepšelyje atsidurianti mėsos rūšis, o savo populiarumo ji nepraranda ir atėjus pavasariui bei prasidėjus grilinimo sezonui. Tačiau sveikatai palankios...

Šiltasis sezonas baigėsi: 4 patarimai kaip išlaikyti energijos lygį ir apsisaugoti nuo virusų

Pereinamasis laikotarpis, pasibaigus vasarai, gali būti iššūkis tiek fizinei, tiek emocinei sveikatai. Kadangi dienos trumpėja, o natūralios šviesos mažėja – tai gali neigiamai paveikti...

Drabužių garinimas – mada ar būtinybė?

Garinimo technologijos tampa vis madingesnės ir plačiau naudojamos kiekvienuose namuose. Jau seniai garuose gaminame daug patiekalų, nes jie yra sveikesni, įpratome dažniau naudoti garinį...

Dėžės siuntoms – kaip išsirinkti?

Beveik kiekvienas žmogus bent kartą kam nors yra siuntęs siuntinį, jau nekalbant apie tuos kurių verslas yra susijęs su siuntimu. Sunkiausias klausimas šiuo atveju...

PORTALO SKAITOMIAUSI

JUMS PARINKTOS NAUJIENOS