0.3 C
Telšiai
2025 / 03 / 18

Varškės sūrelių „Rimi“ įsigysite pigiau: dietologė paaiškino, kaip dažnai juo galime mėgautis

Ar jau skaitėte?

Purus saldžios varškės sluoksnis, susiliejantis su šokoladiniu glaistu – kam gali nepatikti varškės sūreliai? Kartais jais pasimėgaujama rytais su kava ar suvalgoma išalkus, o vaikai jų prašo nuolat. Tačiau sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė pataria juos vertinti kaip desertą, o ne kaip pagrindinį pusryčių patiekalą ar kasdienį užkandį. Prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva pastebi, kad nors sūrelių asortimentas nuolat plečiasi, populiariausiu skoniu išlieka glaistyti vaniliniai sūreliai su įvairiais priedais – aguonomis, šokoladu ar migdolais. Iki sausio 15 dienos verta pasinaudoti „Rimi“ taikoma akcija „Magija“ glaistytiems varškės sūreliams – jie kainuos net 51 proc. pigiau.

- Reklama -

Pataria skanauti 1–2 kartus per savaitę

Kai gerdami kavą užsimanome ko nors saldaus, taip ir norisi iš šaldytuvo pasičiupti varškės sūrelį. Vis dėlto, viskam turėtų būti saikas – gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė desertus pataria valgyti kartą ar du per savaitę.

Sūreliai.

„Renkantis varškės sūrelį svarbu atkreipti dėmesį, kad jame būtų kuo mažiau pridėtinių komponentų ir kuo daugiau natūralių produktų, didesnis varškės kiekis. Naudingiau būtų rinktis sūrelį be glaisto, o jei jau su glaistu, tai tokius, kuriuose nėra kokosų ar palmių aliejaus, daug pridėtinio cukraus ir transriebalų“, – pataria gydytoja dietologė.

Ji primena, kad glaistytiems varškės sūreliams, kaip ir kitiems produktams, galioja ta pati taisyklė – kuo sudėtinių dalių sąrašas pakuotės eilutėje trumpesnis, tuo produktas palankesnis sveikatai: „Įprastai ženklinimo eilutėje pradedamavardinti produktus nuo to, kurio kiekis gaminyje yra didžiausias. Jei tai varškės sūrelis – būtent varškė jo sudėtyje ir turėtų sudaryti didžiausią dalį. Tai maistingas ir mūsų organizmui naudingas produktas: jame gausu kalcio, riebaluose tirpių vitaminų A ir D, taip pat B grupės vitaminų.“

Mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė.

Gydytoja dietologė pataria atidžiau rinkti sūrelius vaikams, nes jiems dažniau pasireiškia įvairios alergijos. „Reikėtų dar labiau atkreipti dėmesį į pasirinktų sūrelių priedus. Pavyzdžiui, vengti tokių produktų, kuriuose yra želė arba saldainių gabalėlių“, – pataria dr. E. Gavelienė.

Populiarėja sūreliai su mažesniu pridėtinio cukraus kiekiu

Pasak prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovės Olgos Suchočevos, pirkėjai itin pamėgę glaistytus vanilinius sūrelius su įvairiais priedais – aguonomis, šokoladu ar migdolais, taip pat populiarūs ir kondensuoto pieno bei kakavos įdarai: „Noriai išbandomos ir naujovės, pavyzdžiui, mėlynių, mangų, citrinų ar kitų vaisių bei uogų skoniai. Vis daugiau pirkėjų ieško alternatyvų, tinkančių laktozės netoleruojantiems ar pieno produktų nevalgantiems žmonėms.“

- Reklama -

Ekspertė taip pat pastebi, kad pirkėjai vis dažniau ieško sveikesnių gaminių, kurių sudėtyje yra mažiau pridėtinio cukraus. Populiarėja ir produktai be laktozės bei veganams tinkančios sūrelių alternatyvos. „Be to, vis dažniau domimasi irpadidinto baltymų kiekio (proteininiais) sūreliais, kurie ypač tinka sportuojantiems žmonėms. Nuolat stebime, kaip keičiasi mūsų pirkėjų prioritetai, tad keletą kartų per metus atnaujiname savo asortimentą, šiame segmente glaudžiai bendradarbiaudami su tiekėjais“, – teigia komercijos operacijų vadovė.

Prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva.

Ji priduria, kad populiariausių skonių varškės sūrelius pirkėjai gali rasti ir prekybos tinklo privačios etiketės gaminiuose. „Rimi“ produktų linija siūlo populiariausią vanilinio skonio varškės sūrelį su kakaviniu glaistu. Tai geros sudėties, kainos ir kokybės santykio produktas, kurį pastaruoju metu atranda vis daugiau pirkėjų. Norintiems sutaupyti mūsų parduotuvėse verta pasidairyti euro ženklu pažymėtų sūrelių, o taip pat iki sausio 15 dienos pasinaudoti taikoma -51 proc. nuolaida „Magijos“ sūreliams, perkant su lojalumo kortele“, – siūlo O. Suchočeva.

Ekspertė primena, kad tiek fizinėse, tiek elektroninėje parduotuvėje www.rimi.lt pirkėjai ras net 700 produktų bene žemiausia įprasta kaina rinkoje: „Yra ir mylimiausių prekės ženklų, ir žemos kainos bei aukštos kokybės „Rimi Smart“ produkcijos.“

Jei iš ryto norisi saldesnių pusryčių, kulinarijos technologai siūlo pasigaminti glaistytų varškės sūrelių.

RECEPTAS

Sūreliams reikės:

  • 200–250 g varškės;
  • 50 g sviesto;
  • 2 šaukštų miltelinio cukraus;
  • žiupsnelio cinamono ar vanilinio cukraus;
  • 100 g šokolado.

Kaip gaminti:

1. Šokoladą ištirpdykite karšto vandens vonelėje su mažu gabaliuku sviesto.

2. Plonai ištepkite šokoladu silikonines keksiukų formeles ir palaikykite jas šaldytuve, kad šokoladas sustingtų. Tada užtepkite dar vieną sluoksnį šokolado ir vėl formeles palaikykite šaldytuve.

3. Varškę ištrinkite su likusiu minkštu sviestu ir milteliniu cukrumi iki vientisos masės ir dėkite šaukšteliu į formeles su gerai sustingusiu šokoladu. Sūrelio viršų aptepkite likusiu šokoladu, galite apibarstyti kokosų drožlėmis, aguonomis ar smulkintais riešutais. Palaikykite šaldytuve kelias valandas arba per naktį, kad sustingtų.

Skanaus!

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Kadangi šis įrašas buvo naudingas...

Sekite mus socialiniuose tinkluose!

TOP naujienos

Vaistininkė atskleidė meilės formulę: kaip gimsta jausmai ir kaip juos išsaugoti?

Meilė – stipri ir graži emocija, už kurios slepiasi sudėtingi biocheminiai procesai, įdarbinantys ne tik skirtingus hormonus, bet ir smegenis. Vaistinių tinklo „Camelia“ vaistininkė...

Horoskopai rugpjūčio 21 dienai

AVINASKai jau atrodys, kad visos bėdos įveiktos, užgrius dar viena. Vienas ne ką tegalėsite nuveikti. Laimė, galite tikėtis draugų pagalbos. JAUTISJausitės lyg įkalintas narve, ir...

Mėsainių variancijų – gausybė: specialistas pataria, kaip juos teisingai paruošti (receptas)

Vasarą prasidedantis kepimo ant grotelių sezonas vilioja ir mėsainių mėgėjus. Plačiu ingredientų pasirinkimu bei įvairiomis jų variacijomis pasižymintis patiekalas kasmet tik populiarėja. Mėsainiams naudojama...

Startuoja nauja interneto svetainė „nekrologas.lt“

Svetainė skiriama ką tik, arba gerokai anksčiau Amžinybėn išėjusiems mūsų artimiesiems, draugams ar pažįstamiems, o taip pat netekties užkluptiesiems. Netekties valandai skirtoje svetainėje bus galima...

Burbulas sprogsta? Specialistė atskleidė, kaip atrodys influencerių rinkodara 2024 metais

Populiarumo viršūnėje jau daug metų karaliaujanti influencerių rinkodara žengia į naują etapą – panašu, kad ši komunikacijos forma išgyvena rimtų pokyčių laikotarpį. Tikėtina, kad būtent 2024-ieji bus tie metai, kai stipriai išryškės skirtumai tarp...

Kaip motyvuoti darbuotojus karantine: bendri pusryčiai internetu ir iki durų pristatomi gimtadienių sveikinimai

Darbas iš namų tapo rimtu iššūkiu daugeliui darbuotojų – sudėtinga laikytis disciplinos, neprarasti motyvacijos ir sekti bendrus procesus. Pasak pasaulinio pripažinimo sulaukusio lietuvių startuolio „Omnisend“ kūrėjo Ryčio Laurinavičiaus, svarbu pasirūpinti ir dar dviem aspektais:...

PORTALO SKAITOMIAUSI

JUMS PARINKTOS NAUJIENOS