11.4 C
Telšiai
2022 / 08 / 11

V. Skaigirė: „Ketiname apkeliauti ne tik Lietuvą, bet ir kelti sparnus svetur“

Ar jau skaitėte?

Skaitomiausi

Žinoma prodiuserė Vaida Skaisgirė jau ketvirtą vasarą televizijos žiūrovus džiugina sėkmingu kelionių po Lietuvą projektu „Maisto kelias“. Skersai ir išilgai išnaršiusi gimtąją šalį moteris džiaugiasi, kad projektas TV žiūrovams tapo neatsiejama vasaros dalimi, o paklausta, ar per keturis sezonus dar randa ką parodyti laidoje, nedvejodama atsako, jog Lietuvoje nuostabių vietų – dar keliems sezonams į priekį. Taip pat moteris prasitaria, kad jos planuose – ir dar vienas grandiozinis tarptautinį formatą ir pripažinimą pelnęs kelionių projektas, kuris kelią tiesia per įdomiausius viso pasaulio kampelius.

Visą vasarą televizijos žiūrovus rytais žadinantis kulinarinių kelionių po Lietuvą laida „Maisto kelias“ įpusėjo savo sezoną. Laidos prodiuserė Vaida Skaisgirė teigia, kad filmavimo darbai pagaliau baigti ir džiaugiasi, kad ketvirtą kartą pavyko su kaupu įgyvendinti visus užsibrėžtus tikslus ir aplankyti svarbiausius Lietuvos kulinariniu turizmo kampelius.

Prodiuserė Vaida Skaisgirė. Nuotrauka tomasfoto.lt

„Kaip tik vakar užbaigėme paskutinę ketvirtojo sezono filmavimo pamainą. Viso šį sezoną per keliones nuvažiavome kone 4 tūkst. kilometrų, aplankėme apie 60 įvairiausių šalies kampelių. Tai buvo nerealus laikas, praleistas kartu su didžiule komanda, su šauniais ir naujų vėjų į projektą įnešusiais vedėjais – Audriumi Bružu ir Leonardu Pobedonoscevu. Labai džiaugiuosi, jog Leo ir Bružas sutiko prisijungti prie projekto. Jų idėjos, kūrybiškumas ir patirtis projektui davė labai daug. Šįmet „Maisto kelią“ pakėlėme į visai kitą lygi“, – tvirtina laidos prodiuserė V. Skaisgirė.

Laidos žiūrovai jau stebėjo Leonardo ir Audriaus nuotykius Drevernoje, Suvalkijos lygumose, Kauno mieste ir apylinkėse aplink jį bei ragautus skonius Zanavykų krašte, Juodkrantėje ir Klaipėdoje. Šeštadienį laukia dar viena ekskursija – šįkart Druskininkų kurortas bei Žemaitijos gastronominiai perlai, o ir laidos kūrybinė komanda žada žiūrovams parodyti dar daugybę aplankytų objektų Jonavoje, Kaišiadoryse, Kėdainiuose, Molėtuose, įspūdingiausių dvarų bei sėkmingiausių maisto pramonės verslų.

Prodiuserė Vaida Skaisgirė pasakoja, jog šis kulinarinį turizmą skatinantis kelionių po Lietuvą projektas gimė iš begalinė aistros kelionėms, maistui ir gimtajai Lietuvai. Visgi, jau keturis kartus apkeliavusi šį kraštą Vaida užsimojo ir didesniems tikslams.

„Kelionės yra vienas didžiausių gyvenimo malonumų, suteikiantis atradimo džiaugsmą, pirmų kartų pojūtį. Keliauti po gimtąją Lietuvą yra nuostabu ir taip paprasta – sėdi į automobilį ir viskas lengvai pasiekiama, tačiau sukūrusi jau keturis kelionių po Lietuvą laidos sezonus pamaniau, jog būtų be galo įdomu kelionių projektų kūrimo patirtį realizuoti ir kuriant tokio pobūdžio projektus apie užsienio šalis. Lietuvos turizmo vedlys „Maisto kelias“ tikrai bus kuriamas ir kitą vasarą, tačiau iki to, rudenį, žiemą ir pavasarį, esu numačiusi ir kitą kelionių projektą, kuris, jeigu viskas bus gerai, mane ir mano komandą blokš į pačius įvairiausius pasaulio kampelius“,- intriguojančiai pasakoja prodiuserė.

Ketvirtojoje Leonardo ir Audriaus kelionėje – Druskininkų gamtos perlai ir Žemaitijos legendos

Šį šeštadienį, TV3 televizijos eteryje jau ketvirtoji projekto „Maisto kelias“ laida, kurioje nutrūktgalviai bičiuliai Audrius Bružas ir Leonardas Pobedonoscevas leisis į pažintį su Druskininkų kurortu ir Žemaitijos regionu. Jų rytas kaip visada prasidės vasaros rezidencijoje „Eglės sanatorijoje“, kurioje išmėgins sauso masažo vonios procedūrą, mažinančią raumenų įtampą, atstatančią jų balansą bei gerinančią kraujotaką ir geresnę medžiagų apykaitą.

Sukaupę jėgas Leo su Bružu patrauks į pirmąją kelionės stotelę – Druskininkų miestą. Kadangi vasarą leidžia šiame kurorte, nuodėmė būtų jo nepažinti artimiau. Susitikę su pačiu miesto šeimininku meru Ričardu Malinausku, vedėjai ne tik išgirs apie pirmus kartus Druskininkuose, bet ir sulauks kulinarinio žemėlapio maršruto, kuriuo ir tęs savo kelionę.

„Druskininkai yra vieta pirmiems kartams. Jeigu žmogus atvažiavęs pirmą, antrą ar trečią kartą nepamato nieko naujo, jis daugiau į tą pačią vietą ir nebevažiuos. Tačiau mes tą siekiame pakeisti, kad kiekvieną kartą atvažiavus į Druskininkus, kiekvienas čia patirtų vis naujų kartų, nes žmogaus prigimtis norėti pirmo karto visose srityse“, – laidoje pasakos Druskininkų meras Ričardas Malinauskas.

Susipažinę su miesto šeimininku, Leo ir Bružas išskubės į pirmąjį kulinarinį tašką – vos prieš kelis mėnesius duris atvėrusį japoniškų skonių restoraną „Tomoko“, kuriame mėgausis būtent šios tekančios saulės šalies virtuvės įkvėptais patiekalais.



„Japonai tiki, kad akmuo, medis, gyvi padarai turi savo dvasią, tad ir mes tikime, kad šita vieta turi savo dvasią. Svečiai atvykę į šį restoraną iš pradžių galvoja meniu rasiantys sušius, tačiau čia mes pažindiname su kitokia Japonija, kuri ir mane pačią nustebino, kai joje lankiausi“, – laidoje istorija dalinsis restorano šeimininkė Indrė Armalytė.

Pasisotinę patiekalais, kurie tiesiog verčia įsimylėti, Leonardas su Audriumi toliau tęs kelionę po Druskininkus ir užvaldyti meilės jausmo, sės į laivelį, plukdantį link Meilės salos. Iš paties laivo kapitono išgirdę mįslingą šios vietos legendą, „Maisto kelio“ vedėjai patrauks į dar vieną kulinarinio maršruto tašką – lietuviškų patiekalų restoraną „Etno dvaras Druskininkai“. Užkandę pagal senolių tradicijas ruoštos karkos, Leo ir Bružas dar sočiai priskirs gardžių troškintų voveraičių ir tikros restorano pažibos – cepelinų!

Pilnais pilvais vedėjai nužingsniuos į Karolio Dineikos sveikatingumo parką, na, o po tyros atgaivos gamtoje, smaližių dievinamų desertų Leonardas ir Audrius sustos panoraminiame restorane „Keturi vėjai“.

Palepinę gomurius naujais skoniais, „Maisto kelio“ vedėjai patrauks link Žemaitijos ir aplankys Plungės miestą. Vos atvykus nutrūktgalviams keliautojams į galvą šaus noras pažinti povandeninį Platelių ežero pasaulį ir, įsinėrę į naro kostiumus, leisis pažinti užburiantį gamtos grožį.

Visgi, po tokių maudynių skrandis šaukte šauksis maisto ir čia pagelbėti atskubės „Kamado Bono“ kepsninių guru Robertas Svetlauskas, kuris pavaišins pagal žemaitišką receptą ruoštu ėrienos kulniuku su perlinėmis kruopomis.



Sotūs laidos vedėjai patrauks į Plungėje esantį Šaltojo karo muziejų. Čia pasitikusi gidė pakvies į ekskursiją, po vienintelę Europoje ekspoziciją, įrengtą viename pirmųjų Sovietų Sąjungoje buvusiame požeminiame balistinių raketų šachtiniame paleidimo komplekse. Praplėtę istorijos žinias, Bružas su Leo čiups meškeres ir patrauks žvejoti. Visgi nepavykus pagauti laimikio, skania žuvimi juodu pasimėgaus ant Platelių ežero kranto įkurtoje „Le Le terasoje“.

„Senais laikais šioje vietoje gyveno du broliai ir vienas iš jų buvo labai linksmo būdo, propagavo labai lengvabūdišką gyvenimą. Todėl jį visi žmonės praminė LeLe ir net tais laikais juokaudavo, jog jeigu moterys nerasdavo vyrų, žinodavo, kur jų ieškoti“, – laidoje vietos istorija dalinsis terasos administratorė Ugnė Norvaišaitė.

Išnaršę Plungės kraštą, „Maisto kelio“ vedėjai užsuks ir į Telšius, kur kavinėje „Senamiestis“ jų jau lauks gaspadinė Vaiva, kviečianti į žemaitiškų patiekalų degustaciją: būtent čia Leo su Bružu ragaus pusmarškonės košės, šiupinio, cibulinės, kleckų, kraujinių vėdarų bei kitų kulinarinio paveldo šedevrų.

Sugrįžę į „Eglės sanatoriją“ po kulinarinių atradimų kupinos kelionės, Leonardas ir Audrius patogiai įsitaisys žiemos sode, išgers po puodelį gardžios arbatos, pasidalys įspūdžiais ir, prisiminę, jog prasideda vasaros olimpinės žaidynės, užleis televizijos eterį sporto aistruoliams, pažadėdami sugrįžti ir kelionių maršrutais vėl džiuginti rugpjūtį.

„Maisto kelias“ – šeštadienį, 9:30 val. per TV3 televiziją!

Auksė Šapelytė
TV TOPAS
Komunikacijos projektų koordinatorė

spot_img
spot_img
spot_img

Sumanus pirkinių planavimas: 5 naudingi patarimai, kurie padės sutaupyti

Sutaupyti norime kiekvienas. Nesvarbu, ar planuojame savaitės pirkinius šeimai ar ruošiame stalą svečiams. Nors daugeliui gali atrodyti kitaip, visgi, taupiai apsipirkti – misija įmanoma. To pasiekti padės ne tik kruopštus pirkinių planavimas, bet ir...

Sudarge „Gulbelės“ krautuvės sieną papuošė laisvei dedikuotas meno kūrinys

Rugpjūčio 14 d. 17 val., pieš pat šventinį Žolinių savaitgalį, Sudarge bus oficialiai pristatytas menininkės Jurgitos Davidavičienės meno kūrinys. Didelio formato piešinį, papuošusį „Gulbelės“ krautuvės sieną, įkvėpė prie Sudargo piliakalnių iškilęs paminklas knygai „Rugiuose...

Šiandien kai kur trumpai palis

Rugpjūčio 10 d. kai kur, didesnė tikimybė rytiniuose rajonuose, trumpai palis. Naktį ir rytą vietomis rūkas. Vėjas šiaurinių krypčių, naktį silpnas, dieną 4–9 m/s. Žemiausia temperatūra naktį 8–13, pajūryje iki 15, aukščiausia dieną 20–25...

Horoskopas rugpjūčio 10 dienai

AVINASImkitės iniciatyvos pašalinti kvailą nesusipratimą. Galėsite pasidžiaugti, kad vėl atsinaujino sena draugystė. Neieškokite slaptos prasmės ten, kur jos nėra. Kartais dalykai yra būtent tokie, kokie atrodo. Gilaus atsipalaidavimo ir vidinių resursų atstatymo pratimas JAUTISPagaliau atėjo laikas...

Šia savaitę temperatūra kils iki 29 laipsnių

Artimiausią parą dar vietomis palis, o nuo trečiadienio įsivyraus sausi ir ramūs orai. Apartamentų nuoma Palangoje! Rugpjūčio 9-os naktį nepastoviai debesuota. Kai kur truputį palis. Vietomis rūkas. Vėjas šiaurės vakarų, silpnas. Žemiausia temperatūra 8–13, pajūryje iki...

„Metų šienpjovės“ titulą pelnė ukrainietė, užfiksuotas masiškiausios šienapjūtės rekordas Lietuvoje

Vakar, rugpjūčio 6 dieną, Rupkalvių kaime, Šilutės rajone vykusiame Šienpjovių čempionate išrinkti Metų šienpjoviai, dalgiu šienaujantys greičiausiai ir kokybiškiausiai. „Metų šienpjoviu“ antrus metus iš eilės tapo Kozmas Auškalnis, „Metų šienpjove“ – Jekaterina Jevkova iš...

Šiandien be žymesnio lietaus. Aukščiausia temperatūra 18–23 laipsniai

Šiandien be žymesnio lietaus. Vėjas vakarų, šiaurės vakarų, 5–10 m/s. Aukščiausia temperatūra 18–23 laipsniai. Gilaus atsipalaidavimo ir vidinių resursų atstatymo pratimas Rugpjūčio 8-os rytą ir dieną vietomis, daugiausia vakariniuose rajonuose, trumpai palis. Vėjas vakarinių krypčių, 4–9...

Horoskopai rugpjūčio 7 dienai

AVINASNeatsiribokite nuo žmonių, neužsidarykite tarp keturių sienų. Jūsų energija, gyvybingumas ir nuoširdumas šiandien bus kur kas svarbiau už tikslumą ir punktualumą. Jei pavėluosite į pasimatymą, bet ateisite labai gerai nusiteikęs, jums tikrai bus atleista. Gilaus...

D. Barkauskas paaiškino, kaip fizinė veikla susijusi su džiaugsmo būsena

Rugsėjo 11 dieną sostinėje vyks kasmetinis „Rimi Vilniaus maratonas“, kuriame profesionalūs sportininkai ir bėgimo entuziastai išbandys vieną iš 5 skirtingų ilgio trasų. Vyriausiasis Lietuvos olimpinės rinktinės gydytojas Dalius Barkauskas tikina, kad viena priežasčių, dėl...

Neįprasčiausi draudimo polisai: nuo milijardu įvertintų kojų iki draudimo už nekaltą prasidėjimą

Kiek įvertintumėte savo liežuvį? O kiek – neplanuotą viešnagę pas ateivius iš kitos planetos? Atrodytų, kad tai keisti klausimai, tačiau vedini tokių baimių žmonės kreipiasi į draudimo bendroves įvairiose pasaulio šalyse. Pramogų pasaulio žvaigždės...

3 receptai su bananais, kuriais verta pasilepinti savaitgalį

Bananiniai keksiukai, bananų tortas ar duona – desertai, kuriuose puikiai atskleidžiamas šio, daugelio pamėgto, vaisiaus skonis. Visgi, bananas yra pakankamai universalus vaisius – įmantresnius derinius mėgstantys gurmanai juos derina net prie mėsos ar žuvies,...

Šiandien Lietuvoje daugelyje rajonų trumpi lietūs, vietomis su perkūnija

Rytoj per šalį praslinks šaltasis atmosferos frontas su lietumi. Daug kur atvės. Tarp kasdienybės ir geismo. Kaip išsaugoti aistrą ilgalaikiuose santykiuose Šiandien Lietuvoje daugelyje rajonų trumpi lietūs, vietomis su perkūnija, kai kur smarkūs, galima kruša. Vėjas...

Horoskopai rugpjūčio 6 dienai

AVINASJei visa tai atsitiktų kam nors kitam, sakytumėt, jog tai pernelyg jausminga ir saldu, kad būtų tikra. Bet kai meilė pabeldžia į tavo paties duris, norom nenorom tenka ja patikėti. Praleiskite dieną plačiai atverta...

Lietuvos miestų automobiliui lemta stovėti: naudojami vos 6 proc. paros laiko

87 minutės darbo dienomis ir 89 savaitgaliais – tiek vidutiniškai Lietuvos gyventojai naudojasi nuosavu automobiliu, o 38 proc. jų – nesinaudoja automobiliu kasdien. Tokios tendencijos aiškėja iš visuomenės judumo įpročių tyrimo, kurį atliko susisiekimo...
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img