8.5 C
Telšiai
2025 / 04 / 24

Sveikatai palankesnės dešrelės

Ar jau skaitėte?

Didžiausia Baltijos šalyse mėsos perdirbimo įmonių grupė „BIOVELA Group“ atnaujino „Biovela Klasika“ produkciją ir pristatė naują „Biovela Rinktinė“ mėsos gaminių liniją. Pastarosios linijos inovacija – nuluptos dešrelės, tarp kurių – ir „Daržo“ dešrelės su daržovėmis. Pasak „BIOVELA Group“ technologijų vystymo vadovės Vaidos Žitlinskaitės, šie pokyčiai buvo paskatinti siekio prisitaikyti prie kintančių vartotojų poreikių, todėl didelis dėmesys skirtas sveikatai palankiai, patogiai vartojamai ir tvariai produkcijai.

- Reklama -

Dėmesys besikeičiantiems vartotojų poreikiams

„Biovela Group“ šių metų pavasarį pristatė rinkos naujovę – „Biovela Rinktinė“ liniją, kurioje išskirtinis dėmesys skiriamas sveikatai palankesniems ingredientams ir vartojimo patogumui. Visos linijos dešrelės yra nuluptos, todėl vartotojams nereikia skirti papildomo laiko lupant apvalkalą – tokia inovacija ne tik ženkliai prisideda prie didesnio vartojimo patogumo, bet ir efektyviai supaprastina bei pagreitina maisto ruošimo procesą.

Dešrelės.
Atnaujinta „Biovela Klasika“ produkcija.

„Biovela Rinktinė“ liniją sudaro aukštos kokybės kalakutienos ir kiaulienos kumpio virtos dešrelės, o didžiausia inovacija – „Daržo“ dešrelės su daržovėmis. Ištobulintos skoninės ir maistinės naujojo asortimento savybės, be to, jas valgant galima jausti ir natūralų brokolių kvapą. Visa pastaroji produkcija – naujovė Lietuvoje, sukurta įvairioms vartotojų grupėms, siekiančioms patogiai ir greitai integruoti daržoves į kasdienę mitybą.

Tiek atnaujintoje „Biovela Klasika“, tiek „Biovela Rinktinė“ linijoje optimizuota produktų sudėtis – sumažinta ar visiškai atsisakyta maisto priedų (E), taip pat sumažintas druskos kiekis, siekiant užtikrinti geresnę mitybinę vertę ir palankesnį poveikį vartotojų sveikatai.

„Mėsos gaminių vartojimo įpročiai Lietuvoje keičiasi – vartotojai vis daugiau dėmesio skiria sveikatai palankesniems, tvaresniems ir patogesniems produktams. Kaip rinkos lyderiai, nuolat stebime šias tendencijas ir siūlome inovatyvius sprendimus“, – teigia „BIOVELA Group“ technologijų vystymo vadovė Vaida Žitlinskaitė.

Produkcijos naujovėms – eilė inovacijų

Kuriant „Biovela Rinktinę“ liniją, vienas pagrindinių įmonės iššūkių buvo sukurti technologiją, leidžiančią gaminti dešreles be apvalkalo. Siekiant užtikrinti aukščiausią produktų kokybę ir mikrobiologinę saugą, įdiegta pažangi automatinė pakavimo linija, kurioje dešrelės dėliojamos į galutinę pakuotę robotizacijos pagalba, užtikrinant greitą ir efektyvų gamybos procesą.

- Reklama -

„Taip pat siekiant vartotojams pasiūlyti sveikatai palankesnes dešreles, sumažinome arba visiškai atsisakėme maisto priedų (E), išlaikydami aukštus skonio, tekstūros ir kitų svarbių juslinių savybių standartus. Šis tikslas pasiektas atlikus išsamius tyrimus ir bandymus, apimančius tiek ingredientų pasirinkimą, tiek gamybos technologijų optimizavimą“, – pasakoja V. Žitlinskaitė.

„Biovela Group“ išlieka rinkos lyderiu, išlaikydama konkurencingumą skiriant nuolatinį dėmesį vartotojų poreikiams ir tvirtą įsipareigojimą inovacijoms. Atliekami išsamūs vartotojų tyrimai, siekiant giliau suprasti lūkesčius ir pasiūlyti produktus, atitinkančius šiuolaikines maisto pramonės tendencijas.

„Nuolat dalyvaujame didžiausiose tarptautinėse maisto parodose Europoje ir bendradarbiaujame su pasauliniais įrengimų bei prieskonių tiekėjais, iš kurių semiamės pažangių idėjų. Be to, siekiame ne tik sekti esamas tendencijas, bet ir jas kurti, todėl investuojame į pažangiausias technologijas ir inovatyvius gamybos sprendimus, leidžiančius išlaikyti lyderio pozicijas ir nuolat būti žingsniu priekyje“, – pažymi „BIOVELA Group“ technologijų vystymo vadovė.

Atsakingai gaminama produkcija

„Biovela Rinktinės“ linijoje atsisakius dešrelių apvalkalo, siekta didesnės tvarumo vertės sumažinant plastiko naudojimą bei atliekų kiekį. Visos produkcijos gamyboje „Biovela Group“ nuolat siekia prisidėti prie tvarių sprendimų optimizuojant gamybos procesus.

„Nuolat investuojame į technologinius pokyčius ir pažangius įrenginius, kurie leidžia gaminti ir pakuoti produktus su žymiai mažesniu plastiko kiekiu. Be to, aktyviai keičiame neperdirbamas plastiko pakuotes į perdirbamas medžiagas, taip mažinant aplinkos taršą ir prisidedant prie atsakingo bei tvaraus galutinio produkto kūrimo. Gamybos procese taip pat naudojame saulės baterijas, kurios generuoja elektrą ir padeda mažinti energijos suvartojimą iš tradicinių šaltinių“, – vardija „BIOVELA Group“ technologijų vystymo vadovė.

Praėjusiais metais „BIOVELA Group“ pristatė inovatyvias „Flow-pack“ pakuotes smulkintai mėsai, kuriose plastiko kiekis sumažintas net 70 proc., taip per metus leidžiant sutaupyti 37 tonas plastiko ir prisidėti prie tvaresnių sprendimų maisto pramonėje. Be to, įmonė įdiegė ir vakuuminę sauso brandinimo jautienos kepsnių „Flat Skin“ pakuotę, naudojant standžią kartoninę medžiagą. Skaičiuojama, jog ši technologija per metus 67 proc. sumažina plastiko vartojimą bei 17 proc. – kartono. Taip pat užtikrinama geresnė produkto apsauga bei aiškus matomumas, o pakavimo procesas išlieka visiškai automatizuotas. „BIOVELA Group“ atnaujino ir šlapio brandinimo jautienos kepsnių „Skin“ tipo pakuotes: atsisakyta kartoninės dėžutės bei pereita prie daug mažesnių kartono sąnaudų reikalaujančių įmaučių, o per metus sutaupoma 65 proc. plastiko. 

Anot V. Žitlinskaitės, priežasčių nuolat keistis ir tobulėti, investuoti į inovatyvius sprendimus – ne viena, tačiau prioritetu išlieka nuolatinė tvarių sprendimų paieška, siekiant patogumo vartotojui, kokybės užtikrinimo ir estetiško produkto pateikimo.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Kadangi šis įrašas buvo naudingas...

Sekite mus socialiniuose tinkluose!

TOP naujienos

Lietuvos bankas ragina Seimą priimti sprendimą dėl būsto ir automobilių mokesčio įvedimo

Siekdamas užtikrinti, kad finansų sistema veiktų stabiliai ir nekilnojamojo turto (NT) rinkoje nesiformuotų burbulai, Lietuvos bankas jau penkerius metus taiko atsakingojo skolinimo reikalavimus kredito...

Žiemos sezonas Vilniaus oro uoste

Paskutinį spalio sekmadienį kartu su laiko pasikeitimu startuos ir aviacijos žiemos sezonas. Šiemet Lietuvos oro uostai keliautojams pasiūlys beveik 70 krypčių, o tarp jų...

ORAI: Artimiausios dienos bus šiltos ir lietingos

Sekmadienio naktį vietomis trumpas lietus, perkūnija. Kai kur rūkas. Vėjas silpnas. Žemiausia temperatūra 13–18 laipsnių šilumos. Dieną kai kur trumpi lietūs, perkūnija. Vėjas nepastovios...

Balandžio 28-oji: vardadieniai, astrologija, dienos INFO (saugos ir sveikatos darbuotojų diena)

Balandžio 28-oji – Pasaulinė darbuotojų saugos ir sveikatos diena;Geologų diena;Pasaulinė gyvybės diena;Pasaulinė susigiminiavusių miestų diena;Pinhole (camera obscura) fotografijos diena. Balandžio dvidešimt aštuntoji, sekmadienis – 118-oji...

Per šventes apsunko skrandis? 3 lengvi ir nebrangūs patiekalai, kurie padės organizmui

Kad ir kiek dažnas žada per šventes neprisivalgyti, net ir jaučiant saiką nesunku apsunkti ragaujant skirtingus gardumynus nuo šventinio stalo. Toks pasilepinimas nepakenks –...

Astrologinė prognozė liepos 6-ajai, šeštadieniui

AVINAS. Pamirškite varginamus reikalus ir pasilepinkite savaitgališku atokvėpiu. Patinginiaukite gamtoje arba padirbėkite sodyboje. Pravartu pabūti prie vandens ir pasisemti jo energijos. JAUTIS. Ši diena žada...

PORTALO SKAITOMIAUSI

JUMS PARINKTOS NAUJIENOS