14.9 C
Telšiai
2025 / 04 / 18

Šią savaitę „Rimi“ parduotuvėse kiaulienos įsigysite pigiau: papuoš ir praturtins kiekvieną šventinį stalą (receptas)

Ar jau skaitėte?

Per didžiąsias metų šventes ant šventinio stalo dažnai puikuojasi keptas kiaulienos kumpis ar nugarinė. Kiauliena patinka daugeliui, o ją paruošti nesudėtinga tiek savaitgalio pietums, tiek šventėms, nes šios mėsos panaudojimo galimybės tiesiog beribės. Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė pasakoja, kad kiauliena – baltymų ir geležies šaltinis. Tiesa, svarbu nepamiršti paįvairinti savo raciono žuvimi, ankštinėmis kultūromis ir daržovių gausa. Prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva teigia, kad parduotuvėse tiekėjai itin kruopščiai atrenkami, tad šviežia mėsa čia atkeliauja tik iš aukščiausius standartus atitinkančių ūkių, o iki gruodžio 11 d. kiaulienos nugarinei be kaulo taikoma 43 proc. nuolaida, tad jau verta pradėti rūpintis kalėdiniu stalu ir sutaupyti.

- Reklama -

Tinkamai paruošta kiauliena – puikus baltymų, mineralų bei vitaminų šaltinis

Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė teigia, jog kiauliena gali būti puikus baltymų, geležies, cinko, kalio, A, D ir B grupės vitaminų šaltinis. Lyginant ją su aviena ar jautiena, kiaulienoje yra daugiau tiamino (B1 vitamino), tačiau jos nauda žmogaus organizmui priklauso ir nuo mėsos paruošimo būdo. Ekspertė kiaulieną rekomenduoja virti, troškinti, kepti orkaitėje arba ant griliaus.

Kiaulienos nugarinė įdaryta džiovintomis slyvomis.

Vis dėlto, negalima pamiršti ir saiko principo. „Kiauliena, lyginant su baltos mėsos rūšimis, turtingesnė sočiaisiais riebalais – tai maisto komponentas, skatinantis širdies ir kraujagyslių ligų riziką. Dėl šios priežasties kiauliena, kaip ir kitomis raudonos mėsos rūšimis, nereikėtų mėgautis dažniau nei kartą per savaitę. Be to, pirmenybę reikėtų teikti liesesnėms kiaulienos dalims ir ruošti mėsą be papildomų riebalų“, – primena dr. E. Gavelienė.

Kiauliena – iš aukščiausius standartus atitinkančių ūkių

Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė.

Prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva pastebi, kad šaltuoju metų laiku, kai gaminame namuose, pirkėjai dažniausiai į krepšelius įsideda smulkintos kiaulienos, nedidelių fasuotų jos gabaliukų, sveriamų mėsos gaminių ar jau paruoštų kepti pamarinuotų kepsnelių.

„Mūsų parduotuvėse tiekėjai itin kruopščiai atrenkami, tad asortimentas čia atkeliauja tik iš aukščiausius standartus atitinkančių ūkių. Pirkėjai gali jaustis ramūs, jog išsirinkta mėsa bus šviežia ir skani. Ypač šviežia – sveriama nepakuota kiauliena: jos gamintojai nurodo, kad po pristatymo tokia mėsa turėtų būti suvartota per 1–2 dienas“, – sako komercijos operacijų vadovė.

Prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva.

Renkantis mėsą parduotuvėje visada rasite akcijų, o ekspertė pataria atkreipti dėmesį, kad kiauliena būtų šviesiai rausvos spalvos, mėsos paviršius – sausas, pakuotėje neturėtų būti skysčio: „Nusipirkę gabalą mėsos, dalį jo galite užšaldyti, bet patartina šaldiklyje nelaikyti ilgiau kaip 6 mėnesius.“

- Reklama -

Norintys sutaupyti ruošiant šventinį stalą turėtų pasinaudoti galimybe iki gruodžio 11dienos „Rimi“ parduotuvėse įsigyti kiaulienos nugarinės be kaulo, fasuotos vakuume, net su 43 proc. nuolaida: „Sutaupyti apsiperkant taip pat padeda tikslus pirkinių krepšelio planavimas bei „Mano Rimi“ lojalumo programa. Tiek fizinėse, tiek elektroninėje parduotuvėje www.rimi.lt pirkėjai gali rasti net 700 produktų bene žemiausia įprasta kaina rinkoje. Yra ir mylimiausių prekės ženklų, ir žemos kainos bei aukštos kokybės „Rimi Smart“ produkcijos – visi produktai yra pažymėti euro ženklu, tad juos lengva pastebėti. Dabar galėsite daugiau sau leisti Kalėdoms, nes „Rimi“ – pigu“.

Kulinarijos technologai kviečia šventėms išsikepti kiaulienos nugarinę su džiovintomis slyvomis.

RECEPTAS

Kiaulienos nugarinė įdaryta džiovintomis slyvomis

Reikės:

  • 1 kg kiaulienos nugarinės;
  • 200 g džiovintų slyvų;
  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • 1šaukšto medaus;
  • šiek tiek apelsino arba citrinos sulčių;
  • džiovintų žolelių, druskos, pipirų – pagal skonį.

Kaip gaminti:

  1. Peiliu per visą mėsos gabalo ilgį padarykite įpjovą. Džiovintas slyvas nuplaukite ir nuplikykite verdančiu vandeniu. Paspausdami sukiškite slyvas į mėsos įpjovą.
  2. Šviežiai spaustose apelsinų arba citrinų sultyse ištirpinkite medų, suberkite prieskonius, įpilkite aliejaus ir išmaišykite. Marinatą užpilkite ant mėsos, ją įtrinkite ir palikite 2-3 valandoms.
  3. Dėkite mėsą į kepimo formą, įpilkite į ją šiek tiek vandens. Mėsą pridenkite folija ir 180 laipsnių orkaitėje kepkite maždaug 45 minutes. Tada mėsą atidenkite ir kepkite dar 15 – 20 minučių. Iškepusią mėsą palikite praaušti. Ji bus skani tiek šilta, tiek šalta.

Skanaus!

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Kadangi šis įrašas buvo naudingas...

Sekite mus socialiniuose tinkluose!

TOP naujienos

Horoskopai rugpjūčio 10 dienai

AVINASImkitės iniciatyvos pašalinti kvailą nesusipratimą. Galėsite pasidžiaugti, kad vėl atsinaujino sena draugystė. Neieškokite slaptos prasmės ten, kur jos nėra. Kartais dalykai yra būtent tokie,...

„Xiaomi“ išmaniųjų įrenginių  asortimente – nauji įrenginiai

Pasaulio išmaniųjų technologijų rinkoje ambicingai konkuruojanti technologijų bendrovė „Xiaomi“ Prahoje pristatė naujų išmaniųjų produktų liniją. Ją sudaro net penki nauji įrenginiai – ausinės „Redmi...

Šiandien kritulių nenumatoma. Aukščiausia temperatūra 7–12 laipsnių šilumos

Šiandien kritulių nenumatoma. Aukščiausia temperatūra 7–12 laipsnių šilumos. Kovo 17 d. be kritulių. Temperatūra naktį 0–5, Rytų Lietuvoje vietomis 6–8 laipsniai šalčio, dieną 4–9 laipsniai...

Naujam medžioklės sezonui siūloma nustatyti 282 vilkų sumedžiojimo limitą ir jo neskirstyti rajonais

Aplinkos ministerija parengė įsakymo projektą dėl vilkų sumedžiojimo 2022–2023 m. limito ir kviečia visuomenę, suinteresuotas institucijas su juo susipažinti. Atsižvelgus į vilkų populiacijos būklės stebėsenos...

Arbūzas ir feta – nepralenkiamos salotos vasarą: 3 būdai jas pakelti į naują lygį...

Arbūzo ir fetos derinys – daugelio jau atrastos salotos, kurios yra tapusios kone sinonimu vasarai. Pradėjus taip valgyti arbūzus, nebegalima sustoti. Lengvai pagaminamos, nebrangios...

Etnologė Gražina Kadžytė apie artėjančias Vėlines: „Paprotys lankyti ne tik kapus, bet ir giminaičius...

Per Vėlines lankysime artimųjų ir bičiulių kapus, degsime žvakes, susitiksime su seniai matytais giminėmis. Pasak etnologės Gražinos Kadžytės, per šimtmečius išliko šios šventės turinys...

PORTALO SKAITOMIAUSI

JUMS PARINKTOS NAUJIENOS