15.2 C
Telšiai
2024 / 09 / 20

Originalus užkandžių pateikimas drebina socialinius tinklus: išbandykite sviesto lentą

Ar jau skaitėte?

Sūriai, dešros, kumpiai, daržovės ar vaisiai – ingredientai, be kurių neįsivaizduojama užkandžių lenta. Pastaruoju metu socialiniuose tinkluose išpopuliarėjo neįprasta tendencija – užkandžiai ant sviesto lentos. Šis originalus būdas nustebins svečius, o paruošti sviesto lentą – paprasta ir nebrangu, kadangi patys galite apsispręsti dėl naudojamų ingredientų ir jų kiekio. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad įvairiausi užkandžiai dažnai patenka į pirkėjų krepšelį, o ypač – artėjant savaitgaliui ar šventėms.

- Reklama -

„Pastebime, kad rinkdamiesi užkandžius pirkėjai dažnai vadovaujasi sveikesnės mitybos tendencijomis – pirmenybę teikia skirtingų rūšių riešutams, džiovintiems vaisiams. Tačiau artėjant savaitgaliui ar įvairioms šventėms noriai perka įvairesnius kumpius, tarp kurių populiariausi parmos ir serano, ar sūrius. Pardavimų duomenys rodo, kad tarp sūrių dažniausiu pasirinkimu išlieka tradiciniai: fermentinis, gauda sūris, tačiau pirkėjai vis dažniau pasilepina ir pelėsiniais ar itališkais – mocarela ar burata sūriais. Siekdami padėti savo klientams sutaupyti, kiekvieną savaitę kruopščiai atrenkame labiausiai pamėgtas prekes ir pritaikome joms žemiausias kainas“, – sako V. Budrienė.

Gardi sviesto lenta vos per kelias minutes

Užkandžių lenta.

Vilma Juodkazienė, prekybos tinklo „Iki“ atstovė, sako, kad užkandžių lentos – neatsiejama vakarėlių klasika. O norint svečius palepinti netradiciniais skoniais, verta išbandyti ir socialiniuose tinkluose pastaruoju metu išpopuliarėjusią sviesto lentą.

„Tai yra minkštas sviestas, užteptas ant didelės lentos ar lėkštės ir patiekiamas su įvairiausiais priedais, pagardais, prieskoniais ar kitais mėgstamais ingredientais. Dažniausiai šalia sviesto lentos patiekiama paprasčiausia traški duona, kuria kabinamas sviestas. Tokią užkandžių lentą pasigaminti itin paprasta ir užtenka vos kelių minučių – tereikia kambario temperatūroje palaikyti sviesto pakelį, kad šis suminkštėtų ir storu sluoksnių jį užkepti ant lentos ar lėkštės“, – sako V. Juodkazienė.

Šis užkandis puikiai tinka tiek paprasčiausiam pasisėdėjimui su draugais, tiek ypatingesnei progai – tuomet ją patiekti galima su prabangesniais ingredientais, pavyzdžiui, ikrais, lašiša. O pasirinkus paprastesnius priedus, jų įvairovė neprivalo būti plati – tai taps kur kas pigesniu pasirinkimu, negu ruošiant tradicinę užkandžių lentą, susidedančią iš daugybės skirtingų ingredientų. V. Juodkazienė dalijasi keliomis skirtingomis užkandžių sviesto lentoje variacijomis.

Kuo pagardinti sviesto lentą?

Keptas česnakas. Vienas paprasčiausių sviesto lentos priedų, kuris suteiks ypatingo skonio – keptas česnakas. Česnakus tereikia supjaustyti griežinėliais, pakepti ant aliejaus keptuvėje, kol šie įgauna auksinį atspalvį. Tuomet išimti juos iš keptuvės, nusausinti ant popierinių rankšluosčių ir berti ant sviesto lentos. Tokią lentą dar galite pagardinti trupintais riešutais ir šviežiomis žolelėmis. Žinoma, nepamiršti ir žiupsnelio druskos.

- Reklama -

Džiovinti vaisiai. Šiek tiek saldesnė sviesto lentos versija – pagardinta džiovintais vaisiais. Pirmiausia, ant sviesto užtarkuokite šiek tiek citrinos žievelės, tuomet dėkite pjaustytus džiovintus vaisius – abrikosus, obuolius, persikus. Viską apšlakstykite medumi, užberkite žiupsnelį druskos ir pagardinkite šviežiu rozmarinu.

Grybai. Dar vienas puikus priedas prie sviesto lentos – įvairiausios rūšies grybai, kurie taip pat yra viena populiariausių šių metų gastronominių tendencijų. Grybus tereikia supjaustyti griežinėliais, apkepti keptuvėje, paskaninti druska bei pipirais ir pravėsusius dėti ant sviesto lentos. Galiausiai viską dar paskaninti druska, pipirais ir mėgstamomis žolelėmis: krapais, petražolėmis, čiobreliais.

Vaida Budrienė
„Iki“ komunikacijos vadovė

TOP naujienos

Užsisakėte maisto į namus ar išsinešti? 5 taisyklės, kurias reikėtų žinoti

Lietuvos Respublikos Vyriausybei nuo 2020 m. kovo 16 d. iki kovo 30 d. imtinai šalyje paskelbus karantiną, buvo uždrausta ir viešojo maitinimo įmonių veikla,...

Šiandien sausio 15-oji – Klaipėdos krašto diena

Sausio 15-oji, penktadienis, 3 savaitė. Saulė teka 8.33 val., leidžiasi 16.24 val. Dienos ilgumas 7.51 val. Mėnulis (jaunatis). N24.lt - NAUJAS! Vardadieniai: Paulius, Skirgaila, Snieguolė, Meda, Povilas. Datos: Klaipėdos krašto diena Sausio...

ORAI: Šiandien daug kur trumpas lietus, oro temperatūra 19–24 laipsniai šilumos

Šiandien daug kur trumpas lietus, kai kur galima perkūnija. Vėjas šiaurės vakarų, šiaurės, 4–9 m/s. Aukščiausia temperatūra 19–24 laipsniai šilumos. Antradienį lietaus tikimybė maža. Naktį...

Sausio 14 dieną, ketvirtadienį, pirminiais duomenimis, užregistruoti 43 eismo įvykiai

Sausio 14 dieną, ketvirtadienį, pirminiais duomenimis, užregistruoti 43 eismo įvykiai. Dėl neblaivaus vairuotojo kaltės – 1 įvykis (Vilniaus rajone). Viename eismo įvykyje sužeistas žmogus. Po...

Pyragas be miltų – misija įmanoma: išsikepkite sveikatai palankesnį daugelio dievinamą braunį

Jei po pietų užsimanote ko nors saldaus, nebūtina traukti iš spintelių miltų ir cukraus – patikėkite, gardų pyragą išsikepsite ir be jų, be to, nesigraušite, kad gerokai viršijote paros kalorijų normą. Tokiam brauniui sunaudosite...

Jau rytoj suksime laikrodžius valanda atgal: pataria, kuo šiandien svarbu pasirūpinti

Jau rytoj, iš šeštadienio į sekmadienį – suksime laikrodžius viena valanda atgal. Nors teigiama, kad rudenį laiko sukimas yra lengvesnis negu pavasarį, visgi žmonėms tokios pasekmės kaip sutrikęs miegas, nuovargis ir dirglumas gali justis...

PORTALO SKAITOMIAUSI

JUMS PARINKTOS NAUJIENOS