5.7 C
Telšiai
2024 / 04 / 26

Kelininkai pradėjo slidumą mažinančių medžiagų barstymą

Ar jau skaitėte?

„Nors žiemos sezono ritmu darbą jau pradėjome prieš mėnesį, tačiau pirmuosius medžiagų barstymus gamta padiktavo tik dabar. Mūsų ekipažai darbus pagal nustatytus grafikus atitinkamuose ruožuose vykdė jau šiąnakt. Nežiūrint į dideles kelininkų pastangas ir operatyvumą, vairuotojų vis vien prašome įvertinti žiemos sąlygas keliuose, pasirinkti saugų greitį, stebėti kelio ženklus, ypač tamsiuoju paros metu, esant minusinei oro temperatūrai, sningant, lyjant lietui ar vyraujant rūkui, – sako „Kelių priežiūros“ atstovas Karolis Sakalauskas – Praktika rodo, kad bene pavojingiausia situacija kelyje labiausiai tikėtina nuo 04:00 iki 08:00. Ypač atidiems  reikėtų būti ties tiltais ir viadukais.“

- Reklama -

Valstybinės reikšmės keliai yra prižiūrimi pagal skirtingus priežiūros lygius, pavyzdžiui, pirmo priežiūros lygio kelyje Vilnius-Kaunas-Klaipėda dirbama 24 val. per parą, priežiūra čia vyksta nenutrūkstamai. Tuomet penkto priežiūros lygio kelias, pavyzdžiui, Kietaviškės-Elektrėnai prižiūrimas nuo 9 val. iki 18 val.

Kelių priežiūros lygius pasitikrinti galima internetinėje svetainėje kpl.keliuprieziura.lt. Be to, vairuotojai gali savarankiškai prieš kelionę įsivertinti tikėtiną kelių būklę interaktyviame žemėlapyje.

„Kelių priežiūra“ primena, kad bendrovė atsako tik už valstybinės reikšmės kelių būklę užmiesčiuose, rajonų centruose bei mažesniuose miestuose bei miesteliuose. Už kitų gatvių priežiūrą minėtose gyvenamosiose vietovėse atsakingos savivaldybės.

Visą informaciją apie kelių būklę ir eismo sąlygas valstybinės reikšmės keliuose galima sužinoti www.eismoinfo.lt arba paskambinus į visą parą dirbantį Eismo informacijos centrą trumpuoju tel. numeriu 1871 bei 8 (5) 232 9677. Juo vairuotojai taip pat gali ir perduoti informaciją apie sudėtingas eismo sąlygas keliuose: kliūtis, duobes, plikledį, suniokotus ženklus ir kt.

Pernai spalio 15 d. oficialiai prasidėjęs žiemos sezonas kelininkams baigėsi balandžio 15 d. Per šešis praėjusių metų mėnesius šalies kelius prižiūrinti „Kelių priežiūra“ išbarstė arti 100 tūkst. tonų druskos, o ja padengė bei nuvalė daugiau kaip 1,5 mln. kilometrų šalies kelių.

- Reklama -

Sudėtingiausia diena kelininkams buvo sausio 21-oji, kuomet Lietuvos kelius barstė ir valė net 421 bendrovės mašinos. Pernai intensyviausia diena pareikalavo 376 technikos priemonių.

AB „Kelių priežiūra” informacija

TOP naujienos

Norite gurmaniškų vaišių be didelių išlaidų ir vargo? „Iki“ pataria ieškoti būtent šiuo ženklu pažymėtų prekių

Mėgstate palepinti artimuosius ar save per šventes, bet išlaidauti nesinori? Šiemet kaip niekad gardžioms Velykoms pasiruošti bus lengviau ir taupiau – „Iki“ parduotuvėse jau...

Vis dar stebinančiai mažos kainos ir viešbučiai tiesiai ant jūros kranto – planuojantiems atostogas pataria atkreipti dėmesį į išskirtinius Bulgarijos kurortus

Vos pora valandų skrydžio lėktuvu nukels jus į tikrą atostogų rojų – kelis šimtus kilometrų besidriekiantys auksinio smėlio paplūdimiai, ant jūros kranto įsikūrę viešbučiai...

sveikatos centras informuoja apie per praėjusią parą fiksuotus COVID-19 protrūkius

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) informuoja apie per praėjusią parą Lietuvoje fiksuotus koronavirusinės infekcijos (COVID-19) protrūkius.   Per praėjusią parą izoliuoti 437 didelės rizikos sąlytį turėję...

Vaistininkė dalijasi 9 patarimais, kurie padės greičiau atsistatyti po COVID-19

Lietuvoje – daugiau nei milijonas pirminių, 100 tūkst. antrinių ir tūkstantis tretinių užsikrėtimų COVID-19. Šių statistinių rodiklių reikšmės išaugo dėl vasaros pabaigoje ir rudens...

Šilauogės – lėtina senėjimą ir vėžinius procesus: ką svarbu žinoti?

Tiesiog neįmanoma nemėgti šių gardžių mėlynų uogų – šilauogės didesnės už įprastas mūsų miškų mėlynes, be to, standesnės ir todėl lengviau transportuojamos. Pasak sveikatai palankios mitybos konsultantės, gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, šilauogės vertinamos...

Apie populiarų maisto produktą: valgyti galima, tačiau saikingai

Jau XIII a. makaronai buvo vienas pagrindinių Italijos virtuvės ingredientų. Jie būdavo džiovinami, kad ilgiau išsilaikytų ir pravertė kaip ilgų kelionių maisto produktas. Todėl tokie tyrinėtojai kaip Kristupas Kolumbas prisidėjo prie makaronų plitimo už...

PORTALO SKAITOMIAUSI

JUMS PARINKTOS NAUJIENOS