0.9 C
Telšiai
2025 / 01 / 15

Jūros ešerys – greitai, lengvai ir paprastai: vienas paruošimo būdas skirtingiems patiekalams

Ar jau skaitėte?

Norint pasigaminti maistingą ir skanų žuvies patiekalą daug fantazijos nereikia. Neveltui sakoma, kad klasika – nesensta. Prie įvairios rūšies žuvies, pavyzdžiui, jūrinio ešerio, priderinę klasikinius prieskonius ir ingredientus pro šalį niekada neprašausite. Be to, vadovaudamiesi keliais patarimais, jūrinį ešerį pasigaminsite dar ir labai greitai – vos per 4 minutes. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad jūriniai ešeriai lietuviams ne naujiena ir šios rūšies žuvis į pirkėjų krepšelius pakliūva ir kasdieniam racionui paįvairinti.

- Reklama -

Nepersistenkite su ingredientų gausa

„Į kasdienį pirkėjų krepšelį dažniausiai patenka tradicinės rūšies žuvis, tačiau matome, kad pirkėjų skonis palaipsniui keičiasi: lietuviai vis dažniau ieško naujų skonių, eksperimentuoja su receptais. O ypač atėjus šaltajam sezonui, kai daugiau laiko praleidžiame namuose ir norisi sušildančio, bet neapsunkiančio maisto. Pardavimų duomenys rodo, kad pirkėjai renkasi ir plekšnes, jūrinius ešerius, kitas jūros gėrybes“, – teigia V. Budrienė.

Vilma Juodkazienė, prekybos „Iki“ atstovė, sako, kad norint pasigaminti skanų žuvies patiekalą – svarbiausia visai ne prieskoniai ar garnyras, o kepimo laikas.

„Geriausias bei vienas paprasčiausių jūrinių ešerių kepimo būdų – žuvies gabalėlius iškepti paprasčiausioje keptuvėje ant sviesto, kiekvienai pusei skiriant po 2 min., o galiausiai viską pagardinti druska bei pipirais. Šis iš pažiūros pats paprasčiausias žuvies ruošimo būdas – nepaprastai atskleidžia natūralų jūrinio ešerio skonį“, – teigia V. Juodkazienė.

Žinoma, šitaip paprastai paruoštą jūrinį ešerį galima praturtinti įvairiausiais padažais ar priedais – pesto ar alyvuogių padažu, įvairiausiomis salsomis. Pavyzdžiui, pagamintomis iš smulkiai supjaustytų pomidorų bei alyvuogių, šviežio baziliko, alyvuogių aliejaus, žaliųjų citrinų sulčių, druskos bei pipirų.

Jeigu norite ryškesnio skonio – salsą galite pasigaminti iš alyvuogių bei vynuogių. Smulkiai supjaustytas vynuoges sumaišykite su susmulkintomis alyvuogėmis, svogūnais, alyvuogių aliejumi, šlakeliu raudonojo vyno acto, druska bei pipirais.

- Reklama -

Netradicinių patiekalų mėgėjams – skirtingų šalių virtuvių įkvėpti skoniai

Keptuvėje paprastai iškeptus jūrinio ešerio gabalėlius panaudoti galima ir gaminant meksikiečių virtuvės įkvėptus takus. Derinkite žuvį su tarkuotais, žaliosios citrinos sultimis pagardintais raudonaisiais kopūstais, čili pipirais, čederio sūriu ir šaukštu grietinės arba natūralaus jogurto.

Salotos su jūrinio ešerio gabalėliais taip pat gali tapti puikiais pietumis ar vakariene. Jas pasigaminti galima pridedant Meksiką primenančių skonių: kukurūzų, pupelių, kalendros, čili pipirų, žaliųjų citrinų sulčių. Žinoma, nepamiršti ir mėgstamų žalumynų, avokado, smulkintų raudonųjų svogūnų, pomidorų.

Dar vienos ne tik skanios, bet ir sveikos Artimųjų Rytų įkvėptos salotos, puikiai tiksiančios prie jūros ešerio, – bolivinių balandų salotos su paprika ir agurkais. Joms pasigaminti reikės pagal ant pakuotės nurodytas instrukcijas išvirtų bolivinių balandų, smulkiai supjaustyto raudonojo svogūno, agurko, paprikos bei smulkintų petražolių, mėtų. Visus šiuos ingredientus reikėtų sumaišyti dubenyje, pagardinti pipirais, druska, citrinos sultimis bei kokybišku aliejumi, o ant viršaus patiekti svieste keptus jūrinio ešerio gabalėlius.

Vaida Budrienė
„Iki“ komunikacijos vadovė

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Kadangi šis įrašas buvo naudingas...

Sekite mus socialiniuose tinkluose!

TOP naujienos

Jaunimas vis labiau domisi profesiniu mokymu. Kur stoti mokytis?

Įpusėjus birželiui fiksuojamas didelis profesinio mokymo populiarumas – šiemet norą mokytis rinkoje paklausaus amato bendrojo priėmimo sistemoje jau pareiškė beveik 6,4 tūkst. stojančiųjų, tai...

Trys netikėtos priežastys, kodėl į mažiausia Vilniaus seniūniją plūsta vis daugiau gyventojų

Nors Viršuliškės yra mažiausia Vilniaus seniūnija, tačiau per pastaruosius kelerius metus joje apsigyventi suplanavo bent pora tūkstančių naujakurių. Ekspertai sutaria, kad taip yra todėl,...

Krašto apsaugos savanorių pajėgos mini 29-ąsias įkūrimo metines

Sausio 17-ąją, penktadienį, sostinės Nepriklausomybės aikštėje prie Lietuvos Respublikos Seimo rūmų paminėtos Lietuvos kariuomenės Sausumos pajėgų Krašto apsaugos savanorių pajėgų (KASP) įkūrimo 29-osios metinės....

Dabar šios žuvies įsigysite pigiau „Rimi“: ji tobulai iškeps ir keptuvėje, ir orkaitėje, ir ant grotelių (receptas)

Dorados labai vertinamos kulinarijoje dėl savo subtilaus skonio ir tvirto, balto mėsos sluoksnio, o restoranuose jos dažnai pateikiamos visos arba filė gabaliukais. Gydytoja dietologė...

Hormonai ir miegas – kas vyksta naktį su mūsų kūnu?

Žmogus vidutiniškai pramiega apie trečdalį viso savo gyvenimo. Tokia statistika verčia pasvarstyti – kiek būtų galima nuveikti, jei nereikėtų miegoti? Visgi, moksliniai tyrimai rodo, jog miego metu mūsų organizmas toli gražu nesiilsi, o aktyviai...

Įsigaliojo griežtesnės baudos už karantino pažeidimus

Nuo šios dienos įsigaliojo griežtesnė atsakomybė už karantino ir saviizoliacijos pažeidimus. Įsigalioję Administracinių nusižengimų kodekso pakeitimai policijos pareigūnams leis nedelsiant traukti atsakomybėn karantino nesilaikančius asmenis ir skirti jiems nuobaudas. Nuo šiol už karantino taisyklių pažeidimus...

PORTALO SKAITOMIAUSI

JUMS PARINKTOS NAUJIENOS