2 C
Telšiai
2024 / 04 / 20

Daugėja užsakymų gauti paruoštas vaišes ant šventinio stalo: patogu ir taupo laiką

Ar jau skaitėte?

Per pastaruosius metus tvarumas ir saikingas vartojimas akcentuojamas kone visur, taip pat ir maisto gamyboje. Vis daugiau žmonių įsisąmonina, kad per šventes nereikia nukrauti stalo maistu, kuris nesuvartotas sugenda ir vėliau yra išmetamas. Taip pat žmonės vis dažniau atsisako minties plušėti visą dieną virtuvėje ruošiant maistą Kūčioms, Kalėdoms ir Naujiems metams, o vietoj to laukia kurjerio, kuris pristatys šventinio stalo patiekalus.

- Reklama -

Užsisako tik tiek, kiek reikia

Šiuos pokyčius pastebi ir vienai didžiausių Lietuvos regioninių prekybos tinklų „Gulbelė“ priklausanti kavinės „Kiba“ vadovė Renata Stulgaitienė. Pasak jos, palyginti su pernai metais, šiemet užsakymų patiekti visiškai paruoštą maistą Kūčioms į namus sulaukta daugiau.

„Šiemet, palyginti su pernai metais, turime daugiau užsakymų tiekti maistą į namus per Kūčias ir Kalėdas. Be to, susidaro įspūdis, kad žmonės linkę pirkti tik tiek, kiek planuoja suvalgyti. Užsakymai pateikiami porcijomis – tai yra tiksliai apskaičiuojant, kiek bus valgytojų prie stalo. Tai ir patogu, nes nereikia visą dieną vargti prie puodų, ir nėra švaistomas maistas“, – sako kavinės vadovė.

Ji vardija, kad populiariausi šventinių patiekalų užsakymai – kepta višta, įdarytos vištienos šlaunelės, vyniotiniai, kepta žuvis. Iš mažiau tradicinio šventinio stalo patiekalų meniu paklausūs sušių rinkiniai.

„Patiekalai, kurie yra pristatomi į namus, jau yra šilti ir tinkami vartoti. Jų nereikia kepti, virti ar dar kažkaip paruošti. Susirinkę namiškiai ir svečiai iškart gali mėgautis šventėmis nesukant galvos, ką dar papildomai padaryti“ – pasakoja R. Stulgaitienė.

Vertinami rankų darbo gaminiai

Prieš Kalėdas ženkliai išauga konditerinių gaminių užsakymų. Tortas – tai ir dovana, kuri yra vežama į svečius, ir gardumynas, džiuginantis kiekvieną šventinį stalą. Kaip pastebi Šakiuose įsikūrusios cukrainės „Laimė“ vedėja Itana Endriukaitytė, klientai itin vertina rankų darbo saldžias dovanas ir išskirtinį dekorą.

- Reklama -

„Jau kelis metus iš eilės labai populiarūs mūsų kepti ir dekoruoti meduoliai, brandintos eglutės – kaip jaukios, nuoširdžios, rankų darbo dovanos“, – sako cukrainės vedėja.

Taip pat dovanoms pasirenkami tokie konditeriniai gaminiai, kurie yra išieškoti ar kažkuo netikėti. Geriausias to pavyzdys – duonos saldainiai.

„Praėjusį sezoną duonos saldainiai buvo ypač populiarūs. Ko gero, esame vieninteliai, kurie kaimyninės kepyklos ruginę duoną paverčia į šokoladinius triufelius panašius saldainius. Toks netikėtumas palieka įspūdį“, – tikina I. Endriukaitytė ir pažymi, kad vežant saldžias dovanas į svečius svarbus yra ir šventinis įpakavimas, tad firminiai šventiškai įpakuoti cukrainės sausainiai taip pat yra itin perkami prieš vykstant į svečius.

Iš desertų šiemet kaip niekad daug populiarumo susilaukia itališki „Panettone“ pyragai – jie yra šluojami iš lentynų. O tarp skonių be konkurencijos šventiniu laikotarpiu laimi gaivūs tortai, kurie yra gaminai nuo pirmos cukrainės atidarymo dienos – „Rojaus vaisius“, „Maskarpone“, „Šventinis“.

I. Endriukaitytė atkreipdama dėmesį į rankų darbą, pažymi, jog būtent pastaruoju būdu sukurti gaminiai visad susilaukia nuoširdaus gyventojų dėmesio: „Rankų darbas, kitaip nei masinė gamyba, yra vertinamas dėl įdedamų pastangų, sukurtos vertės bei užtikrinamos kokybės ir žinoma – išskirtinumo. Kitaip nei masėms gaminami gaminiai, gali būti individualizuoti, tad atitinka net ir išrankiausio pirkėjo poreikius.“

TOP naujienos

Sustabdyta itin apleistose patalpose veikusi mėsos produktų gamintoja

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) Telšių departamento inspektoriai atliko neplaninį patikrinimą Telšiuose įsikūrusioje mėsos pusgaminių gamybos įmonėje UAB „Restera“. Patikrinimo metu aptikti ir...

Gydytoja siūlo palepinti po vasaros saulės nualintą odą kaukėmis: „Rimi“ padės neištuštinus piniginės pasiekti geriausią efektą

Nors po atostogų sugrįžome į darbus pailsėję, kartais oda išduoda, kad ja vasarą nebuvo tinkamai pasirūpinta. Saulė, vėjas, sūrūs jūros purslai ir permainingas oras...

Simonas Urbonas – apie šventes su vaikais, išmoktas pamokas ir atsargius kitų metų planus

Pastaruosius kelerius metus Naujųjų naktį Urbonų šeima pasitikdavo Azijoje – su trimis vaikais keliaudami po Tailandą. Nors šiemet sugriuvo daug kurtų planų, tarp jų...

Treji metai nuo pandemijos pradžios: mažėja vagysčių, tačiau gyventojai labiau kenčia nuo vandens, namus siaubia vaikai

Per pastaruosius trejus metus žmonių gyvenime vyko daug pokyčių. 2020 metų kovo mėnesį, prasidėjus COVID-19 pandemijai Lietuvoje, žmonės kelis mėnesius laiką leido tik namuose....

Ką pažadėjo, tą ir daro: prekybos tinklas „Iki“ pigina į sąrašą įtrauktas prekes

Naują pirkėjų pinigus taupančią iniciatyvą „Kerpame kainas“ pristatęs prekybos tinklas „Iki“ kaip tarė, taip ir daro: jei kiti prekybininkai sumažina į „Iki“ iniciatyvoje dalyvaujančių prekių sąrašą įtrauktų produktų reguliarią kainą, jau kitą dieną „Iki“...

Lietuvos A lyga: kokios piešiasi sezono tendencijos

Lietuvos A lyga jau įsibėgėjo ir kiekviena lygos komanda jau yra sužaidusi po 10 susitikimų. Kol kas situacija turnyrinėje lentelėje nestokoja staigmenų tiek malonių, tiek nemalonių. Štai Panevėžio ar Kauno rajono „Hegelmann“ fanai tikrai turi...

PORTALO SKAITOMIAUSI

JUMS PARINKTOS NAUJIENOS