14 C
Telšiai
2024 / 09 / 19

Per antrąjį akcijos „Lydeka 2019″ mėnesį – mažiau pažeidimų

Ar jau skaitėte?

Aplinkos apsaugos departamento (AAD) pareigūnai per antrąjį akcijos „Lydeka 2019″ mėnesį (nuo kovo 1 d. iki kovo 31 d.) nustatė mažiau mėgėjų žvejybos taisyklių pažeidimų nei per pirmąjį.

- Reklama -

Aplinkos ministerijos (AM) duomenimis, vasarį buvo nustatyti 144 pažeidimai, o kovą – 70 pažeidimų. Daugiausia jų kovo mėnesį išaiškinta Klaipėdos regione – 30.

Akcija „Lydeka 2019″ tęsis iki balandžio 20 dienos. Jos metu aplinkos apsaugos pareigūnai kartu su neetatiniais aplinkos apsaugos inspektoriais ir toliau stebės vandens telkinius.

Už draudžiamu metu sugautą lydeką pažeidėjams gresia nuo 120 iki 300 eurų administracinė bauda ir pažeidimo padarymo įrankių bei priemonių konfiskavimas.

Be to, už kiekvieną draudžiamu metu sužvejotą lydeką reikia atlyginti 145 eurų žalą žuvų ištekliams, o lydeką sugavus gamtinių rezervatų ar ichtiologinių draustinių vandens telkiniuose žala bus skaičiuojama taikant trigubą įkainį.

AM pažymėjo, kad kovojant su brakonieriais labai svarbi ir visuomenės pagalba. Todėl aplinkosaugininkai ragina žmones, pastebėjusius žvejybos taisyklių pažeidimus, nedelsiant apie tai pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112 arba tiesiogiai AAD.

- Reklama -

ELTA primena, kad per pirmąjį mėnesį akcijos „Lydeka 2019″ mėnesį žuvų ištekliams padaryta 2775 eurų žala, kuri fiksuota Vilniaus, Alytaus ir Šiaulių regionuose.

Aplinkos apsaugos departamento duomenimis (AAD), stambiausias lydekų laimikis rastas Ukmergės rajone vasario 8 dieną, kai aplinkos apsaugos pareigūnai, tikrindami gautą informaciją apie neteisėtą lydekų gaudymą ir prekybą draudžiamu metu sugautomis žuvimis, organizavo reidą Ukmergės rajone Šventupio kaime.

Kelias valandas praleidę pasaloje, aplinkosaugos pareigūnai kartu su neetatiniais aplinkos apsaugos inspektoriais sulaikė asmenį, kuris, žvejodamas draudžiamu būdu ir draudžiamu metu, buvo sugavęs 14 lydekų. Už sugautas lydekas reikės atlyginti 2030 eurų žalą žuvų ištekliams.

Vasario 14 dieną Alytaus regiono aplinkos apsaugos darbuotojai sulaikė Veisiejų ežere draudžiamu būdu žvejojusį žveją mėgėją, kuris buvo sugavęs 1 lydeką. Už tai reikės atlyginti 145 eurų žalą žuvų ištekliams.

Tuo metu trečiasis lydekas sugavęs asmuo sulaikytas vasario 28 dieną ant Telšių rajone esančio Biržulio ežero ledo. Pažeidėjas draudžiamu būdu buvo sugavęs 4 lydekas. Už šias žuvis reikės atlyginti 580 eurų žalą žuvų ištekliams.

Visi šie pažeidėjai žvejojo tuo pačiu draudžiamu būdu – masalui naudodami žuvelę. Žvejyba žuvele draudžiama nuo sausio 1 dienos iki balandžio 20 dienos.

Visiems minėtiems pažeidėjams taip pat gresia administracinės baudos nuo 120 iki 300 eurų kartu su pažeidimo įrankių konfiskavimu.

Norint įsigyti kokybiškas ritės spiningui, rekomenduojame aplankyti mūsų partnerių puslapį.

Ieva Vidūnaitė

Naujienų agentūra ELTA

TOP naujienos

Kardiologė: Ką daryti, kad koronaviruso infekcija neužkimštų kraujagyslių

Koronavirusas gali sukelti rimtų komplikacijų, kai trombai „užkemša“ kraujagysles. Kardiologai įspėja, kad šis virusas nusitaiko ne tik į plaučių audinių ląsteles, bet įsiskverbia į...

Egidijus Sipavičius prisijungė prie grupės „Džentelmenai“ trijulės

Artėjant didžiosioms metų šventėms – Kalėdoms ir Naujiesiems metams, scenos grandas, dainininkas Egidijus Sipavičius kartu su vyrų grupe „Džentelmenai“ pristato naują kūrinį, pavadinimu „Geriausia...

Birželio 12-oji: vardadieniai, dienos INfo

Birželio 12-oji – Pasaulinė kovos prieš dirbančius vaikus diena. Birželio dvyliktoji, trečiadienis – 163-ioji metų diena (trečioji 24-iosios metų savaitės diena), iki Naujųjų metų lieka...

Šiandien kai kur trumpai silpnai palis. Aukščiausia temperatūra 15–19 laipsnių

Šiandien kai kur trumpai silpnai palis. Aukščiausia temperatūra 15–19 laipsnių. Audioknygos - produktyviai dienai ar turiningam vakarui! Rugsėjo 16-os dieną daugelyje rajonų lietus. Temperatūra naktį pietvakarinėje...

Šalia istorinio dvaro – lietuviškasis Provansas

Matyti vynuogynus Lietuvoje dar nėra įprasta, tačiau pastaraisiais metais atsiranda vis daugiau entuziastų, nepabūgstančių imtis tokios mūsų kraštui nebūdingos veiklos. Šakių rajone esančio Zyplių dvaro vynuogyno įkūrėjai Artūras Ramaškevičius su žmona, agronomijos mokslų daktare...

Šie grybai tebėra aukščiausios klasės gastronomijos ženklas

Juodieji perlai, virtuvės deimantai arba kitaip – trumai jau nuo senų laikų vertinami dėl išskirtinio skonio ir yra vieni brangiausių delikatesų pasaulyje. Jų kaina už kilogramą gali siekti net kelis tūkstančius eurų. Nors šie...

PORTALO SKAITOMIAUSI

JUMS PARINKTOS NAUJIENOS