Nors maisto gaminimas patinka tikrai ne visiems, visgi didžioji dalis žmonių yra priversti tai daryti, net jei šio proceso ir nelabai mėgsta. Negana to, pats gaminimas dar labiau apsunksta, jei virtuvėje nėra visų reikalingiausių įrankių, skirtų tam tikram patiekalui paruošti. Būtent dėl tokios priežasties šiame straipsnyje aptarsime 5 reikalingiausius įrankius ir prietaisus, kurie pravers kiekvienoje namų virtuvėje.
Virtuviniai peiliai
Galima drąsiai sakyti, jog geras ir kokybiškas virtuvinis peilis yra nepakeičiamas įrankis kiekvienoje virtuvėje. Būtent jis yra dažniausiai naudojamas įrankis, todėl labai svarbu, jog jis būtų pakankamai aštrus tam, kad galėtų tinkamai supjaustyti visus reikalingus ingredientus maisto gaminimui. Į peilį tikrai verta investuoti, kadangi aukštesnės kokybės virtuviniai peiliai, nors ir yra aštresni, kartu yra ir daug saugesni naudoti nei pigūs variantai, nes rečiau praslysta ir, naudojant juos, yra mažesnė tikimybė susižeisti. Tiesa, kaip žinote, virtuvėje tikrai neužtenka vieno peilio, tad taip pat galite pasidomėti ir šių įrankių rinkiniais, kuriuose būtų sudėti visi reikalingiausio dydžio ir skirtingos paskirties peiliai.
Matavimo indai
Nesvarbu, ar mėgstate užsiimti konditeriniais gaminiais ar rengti ypatingai skanias vakarienes, matavimo indai tikrai bus svarbūs, gaminant bet kokį patiekalą. Žinoma, nustatyti reikiamą kiekį iš akies tikrai galima, tačiau tai ne visuomet tinka – ypač tais atvejais, kai norima gaminti pagal receptą. Matuodami cukrų, miltus, prieskonius ar net pieną, actą ir kitus maisto produktus specialiais matavimo indais, pasieksite taip reikiamą tikslumą ir jums nebereikės jaudintis, jog kažkurio ingrediento įdėjote per daug ar per mažai. Beje, turėkite omenyje ir tai, jog kartais matavimo indų nepakanka ir reikia specialių virtuvinių svarstyklių.
Blenderis (trintuvas)
Nors daugumą darbų virtuvėje galima atlikti ir savomis rankomis, visgi tam tikri procesai neapsieina ir be papildomų prietaisų. Vienas jų yra blenderis arba kitaip trintuvas, kuris gali būti puikus pagalbininkas ruošiant sriubas ar vaisių kokteilius, ką būtų sunku ar net neįmanoma pagaminti, naudojant tik rankinius įrankius. Įprastai trintuvai turi keletą skirtingų antgalių, pritaikytų skirtingiems tikslams, pavyzdžiui, vienas – kiaušinių plakimui, o kitas – mėsos smulkinimui, tad šis prietaisas yra labai universalus. Taip pat jų galima rasti ir įvairiausiomis kainomis, tad nereikės išleisti didelės sumos, o ir geriausiai sau tinkantį variantą bei modelį tikrai atras kiekvienas.
Pjaustymo lentelė
Dar vienas daiktas, be kurio sunkiai išsiverstų bet kuris gaminti mėgstantis žmogus, tai – pjaustymo lentelė. Jų galima rasti pagamintų iš įvairių medžiagų – stiklo, plastiko ar medžio. Visgi, specialistai rekomenduoja naudoti medines pjaustymo lenteles, kadangi stiklas ne tik gali pakenkti patiems peiliams, bet ir kelti grėsmę jums, kadangi tokiai lentelei sudužus ar net įskilus galima nesunkiai susižeisti. Tuo tarpu, medinės lentelės bus ilgaamžės ir saugios naudoti. Galiausiai, pjaustymo lentelių rekomenduojama turėti bent dvi, skirtingų dydžių – vieną didesnę, o kitą kiek mažesnę. Tai leis patogiai pjaustyti norimus maisto produktus ir net patiekti maistą ant jų – toks serviravimo būdas šiuo metu yra itin madingas. Jei susidomėjote, apsilankykit čia, kur rasite didelį pjaustymo lentelių pasirinkimą.
Mentelė ir medinis šaukštas
Paskutiniai įrankiai, kuriuos aptarsime šiame straipsnyje, tai – mentelė ir medinis šaukštas. Juos panaudosite, maišydami blynų tešlą ar juos kepdami. Medinė mentelė ir šaukštas yra puikūs dėl tokios savo savybės, jog jie nesubraižo puodų ar keptuvių, todėl naudojant juos saugu kepti ar troškinti. Šiais įrankiais gali būti atliekama daug skirtingų užduočių, tad įsigijus juos tikrai greitai pastebėsite jų naudą. Be to, mentelė gali būti ir silikoninė. Tokia ji puikiai tiks tuomet, kai norėsite išgriebti tešlą iki paskutinio lašo arba ją tolygiai padengti kepimo formoje.